logo remat

Oplossingen

Om het optimale aandrijfconcept te definiëren voert REMAT een grondige analyse uit en afhankelijk van de specifieke operationele behoeften wordt in overleg met de klant de meest effectieve en efficiënte oplossing bepaald. Onze oplossingen omvatten de engineering, levering en inbedrijfstelling van drives en motoren eventueel in combinatie met de generatoren en  transformatoren.  Indien gewenst is het energy-en power management system  ook onderdeel van de systeemlevering.   

Oplossingen die innovatief, betrouwbaar en duurzaam zijn.   

Power Take In / Power Take OFF

Tijdens PTI helpt de elektromotor mee om het vermogen van de voortstuwing te vergroten. Tijdens PTO werkt de electrische machine als generator en wordt vermogen juist afgenomen en bijvoorbeeld opgeslagen in batterijen. 

Voordelen van dit hybride systeem:

Zeer flexibel aandrijfsysteem. De elektrische machine kan zowel als generator als motor functioneren. In combinatie met de AFE technologie zijn hiermee meerdere aandrijfmogelijkheden te realiseren. 
Verminderde uitstoot en lager brandstofverbruik door optimalisatie van de verschillende bedrijfsmodi. 
Redundant een betrouwbaar aandrijfsysteem doordat de hoofdschroef kan worden aangedrieven door owel de diesel- als de electromotor. Verhoogde veiligheid door de Power Take Home (PTH) functionaliteit. 
Verminderd geluid- en trillingsniveau.

Battery Energy Storage System

Het Battery Energy Storage System (BESS) is een compacte batterij opslag oplossing die wordt aangestuurd middels het geintegreerde energiemanagement systeem (EMS).   De BESS kan geplaatst worden in een container en direct gekoppeld aan het boordnet.

Funtionaliteiten en mogelijkheden:
Peak shaving; Egaliseert het (piek)vermogen dat wordt gevraagd waarmee de noodzaak om extra gensets op te starten wordt voorkomen.
Hot standby : Onmiddellijke beschikbaarheid van energie uit de batterijen .
Spinning reserve : Biedt reservevermogen voor draaiende generatoren in DP mode of tijdens volledige elektrische operaties
Stil en trillingvrij bedrijf zonder het draaien van dieselgeneratoren.
Mogelijkheid to levering met geïntegreerd common mode filter.

Onshore power supply

REMAT biedt uitgebreide oplossingen die het mogelijk maken voor schepen om aan te sluiten op het elektricitetsnet aan de wal.   Het Onshore Power Supply (OPS) systeem kan verschillende spanningen leveren met 50 of 60 Hz frequentie. Wij leveren deze systemen zowel luchtgekoeld als watergekoeld, in laagspanning en inmiddenspanning. Van 500 kVA tot 44 MVA.

OPS-oplossingen zijn beschikbaar voor vaste locaties (in een conventionele elektrische ruimte), of in een transporteerbare versie ( ISO-container of prefab constructie). Optioneel kan het een SCADA-systeem bevatten waarmee de klant zijn installatie kan monitoren en bedienen. De oplossing maakt communicatie mogelijk met andere apparatuur of SCADA-systemen via verschillende communicatieprotocollen (bijv. IEC61850, 101, 104, PROCOME ...). 

De systemen zijn prefab en vooraf getest voor snelle installatie, het is een schaalbaar systeem en het kan worden uitgebreid door modules toe te voegen die gelijktijdige stroomvoorziening aan schepen bieden naarmate de behoeften van de haven groeien. 

Het shore power systeem kan gecombineerd worden met batterijen zodat gedurende een bepaalde tijd de geleverde spanning in stand gehouden kan worden.

aC Distributie  

Betrouwbaar en kostenbesparend.  De technische opzet en engineering zijn veelal eenvoudiger dan bij DC grid oplossingen. Multi drive oplossingen zijn mogelijk.
Diode Front End (DFE) Diesel Electrische voortstuwing
Optimale prestaties en respons
Lage operationele kosten
Verminderd onderhoud
Active Front End (AFE) Diesel Electrische voortstuwing
Mogelijkheid tot terugvoeden van regeneratieve energie
Lage totale harmonische vervorming boordnet. Vermogensfactor van 1.
Transformatorloze configuratie en eenvoudige bekabeling

DC DISTRIBUTIE

Met het toepassen van een DC grid kan de energiedistributie tussen opslagmedum en verbruiker efficiënt ingericht worden.
Enkele voordelen van een gelijkstroom distributiesysteem:
Hoge energie-efficiëntie, tot 30% brandstofbesparing afhankelijk van vaartuig en bedrijfsmodi
Maakt het mogelijk dat generatoren op variabele snelheid werken, altijd op zoek naar het optimale werkpunt met het laagste brandstofverbruik.
Compacte, betrouwbare en veilige oplossing. Ontworpen en gebouwd volgens aanbevelingen en normen van de belangrijkste classificatiemaatschappijen in de sector.
Efficiente integratie mogelijk van elektrische energie-opslagsystemen
Mogelijkheid tot emissievrij varen d.m.v. de batterijen of brandstofcellen.-Veelzijdige en hoogdynamische controle en beheer van energie-en vermogensstromen.
Solid partnerships
Dedicated
Reliable
checkmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram